Pàgines

Bruixa

Bruixa
Nom científic: Lepidorhombus whiffiagonis

Descripció:
És un peix pla i blanc que té un aspecte força similar al del llenguado, tot i que no s’hi assemblen prou com per arribar a confondre´ls. És un peix que pertany a la família dels peixos plans, caracteritzats per tenir els ulls en el costat esquerre del cos. En general, la bruixa posseeix un color groc clar en el dors i rosat en la zona ventral, amida entre 20 i 50 centímetres, encara que pot arribar als 60 centímetres i el seu pes pot oscil.lar entre 250 grams i 1 kilo.

D’on prove el nostre peix:
El nostre peix prové de les costes Mediterrànies i de l´Atlàntic Nord.

Temporada: Tot l’any.

Valor nutricional:
La bruixa és un peix blanc de molt baix contingut en greixos (100 grams de porció comestible contenen menys de 2 grams de greix), pel que resulta idòni en dietes hipocalòriques. El seu sabor i la seva textura són suaus. És ric en minerals, entre els quals cal destacar el fòsfor, el potasi, el magnesi i el iode i en vitamines B9 i B6.

Consells:
És un peix que es pot fer a filets, sense espines i sense pell per tant és molt adequat per als nens.
Accepta bé la congelació.
És pot fregir, arrebossar, fer a la planxa o amb alguna salsa.

Preu aproximat:
En funció de la procedència i de les captures pot oscil.lar entre 15 i 21 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada