Pàgines

Sèpia

Sèpia
Nom científic:  Sepia officinalis

Descripció:  
La sèpia/sípia és un tipus de mol.lusc de la família dels  cefalòpods. Té 10 tentacles i pot arribar a medir de 20 a 40cm. El seu cos és ample, oval, quasi rectangular, aplanat i amb unes aletes que recorren tota la superfície externa.

D’on prové el nostre peix:
El nostre peix prové de les costes Mediterrànies i  Atlàntiques.
 
Temporada: Tot l’any.

Valor nutricional
La seva composició és molt semblant a la del calamar encara que amb nivells molt més baixos de col.lesterol. 
Els minerals més importants que ens aporta són: el fòsfor, el potasi, el magnesi, el calci i el ferro. I les vitamines B3, B12 i D.
 
Consells:
Accepta bé la congelació. És pot cuinar a la planxa, guisada amb patates, pèssols o per fer arrossos.
Per evitar que ens esquitxi al posar-la al foc, secar-la bé amb un drap i asegurar-nos d´haver aixugat tota l'aigua de la sèpia abans de cuinar-la.

Preu aproximat: 
En funció de la procedència i de les captures pot oscil.lar entre 15 a 21 euros. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada