Sèpia |
Nom científic: Sepia officinalis
Descripció:
La sèpia/sípia és un tipus de mol.lusc de la
família dels cefalòpods. Té 10 tentacles i pot arribar a
medir de 20 a 40cm. El seu cos és ample, oval, quasi
rectangular, aplanat i amb unes aletes que recorren tota
la superfície externa.
D’on prové el nostre peix:
El nostre peix prové de les costes
Mediterrànies i Atlàntiques.
Temporada: Tot l’any.
Valor nutricional:
La seva composició és molt semblant a la del
calamar encara que amb nivells molt més baixos de col.lesterol.
Els minerals més importants que ens aporta
són: el fòsfor, el potasi, el magnesi, el calci i el
ferro. I les vitamines B3, B12 i D.
Consells:
Accepta bé la congelació. És pot cuinar a la
planxa, guisada amb patates, pèssols o per fer arrossos.
Per evitar que ens esquitxi al posar-la al foc, secar-la
bé amb un drap i asegurar-nos d´haver aixugat tota
l'aigua de la sèpia abans de cuinar-la.
Preu aproximat:
En funció de la procedència i de les captures
pot oscil.lar entre 15 a 21 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada