Spaghetti amb cloïses |
Ingredients: (per a 4 persones)
- 400 gr. spaghetti (aconsellats els de cocció 8-10 minuts)
- 800 gr. cloïses
- 1 tomàquet madur gran
- 3 grans d´all
- 1 bitxo (2 si agrada picant)
- ½ got de vi blanc
- Julivert
- Oli d´oliva extra verge, sal
Preparació:
Deixar 15 minuts les cloïses en remull amb una mica de sal. Tot seguit, posar-les en una cassola o paella fonda juntament amb 1 got i mig d´aigua, ½ got de vi blanc, ½ got d´oli dóliva extra verge, el tomàquet tallat a trossets, els alls i el bitxo trinxats i la sal. Deixar coure a foc mig (15-20 minuts) fins que s´embegui bona part del suc, no del tot per que han de quedar una mica caldosesAl mateix temps que es couen les cloïses es pot posar a bullir la pasta en una olla amb aigua freda i unes 6 culleradetes de sal (mida de cafè), quan arraqui el bull, tirar la pasta i deixar-la coure el temps indicat (8-10 minuts) remenant-la de tant en tant. Un cop cuita i escorreguda la pasta, posar-la a la cassola amb les cloïses, pujar el foc a flama viva, barrejar-ho tot juntament amb el julivert trinxat i acabar de coure per un parell de minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada