Vol-ou-vent de peix |
Ingredients (per a 6 persones):
- 1 Kg de lluç net
- 750 gr de rap net
- 8 gambes
- 1 ceba grossa
- ½ litre de llet
- Crema de llet
- Mantega
- Formatge ratllat
Elaboració:
S´escalda el lluç i el rap i després s´esmicola.En una cassola gran desfem la mantega i sofregim la ceba, a continuació hi afegim el peix esmicolat i les cues de les gambes pelades (trinxades i ben aixafades amb una forquilla) tot aprofitant el suc dels caps de quatre gambes (aixafant-los amb la mà del morter).
Quan està ben barrejat (el peix i el sofregit de ceba) hi afegim la llet a poc a poc fins que quedi absorbida formant una pasta. Per acabar de fer aquesta emulsió més melosa s’hi afegeix opcionalment una quantitat de crema de llet a gust de cadascú.
Un cop aconseguida la textura desitjada, s’omplen les petxines, les cassoletes de fang o com en aquest cas els vol-au-vent, s’hi posa una boleta de mantega, s’hi afageix el formatge ratllat pel damunt i es posen al forn uns 15 minuts a 180º (els darrers 5 minuts gratinant).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada